Ceremonii de înmormântare, transmise online în Spania

Firmele de pompe funebre din capitala Spaniei vor începe să transmită online ceremoniile de înmormântare pentru familiile celor decedaţi, ca urmare a interdicției de adunare în grupuri.

Rudele şi prietenii celor decedaţi vor putea să urmărească video funeraliile celor dragi, informează agenţia de presă Europa Press, preluată de Agerpres.

Spania, a doua țară din Europa la numărul de decese provocate de noul coronavirus, după Italia, se află sub un regim de restricţii stricte începând cu jumătatea lunii martie. Printre acestea se numără și interdicția rudelor de a participa la înmormântări.

Numeroase rude ale celor peste 20.000 de spanioli care au murit din cauza pandemiei de COVID-19 au fost obligate să se auto-izoleze în case dacă au intrat în contact cu persoanele decedate în zilele de dinaintea morţii acestora.

Rudele vor putea alege între o înmormântare religioasă şi una laică, a afirmat SFM, şi vor avea posibilitatea să realizeze fotografii, înregistări video şi audio în cadrul ceremoniei online.

Procedura normală instituită în timpul pandemiei este ca antreprenorii de pompe funebre să ia defuncţii de la morgă şi să-i ducă direct la crematorii sau cimitire pentru a fi incineraţi sau înmormântaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here