CEx-thriller azi la PSD. Se va decide soarta Vioricăi Dăncilă

Foto: Facebook

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi într-o şedinţă în care este aşteptată demisia liderului partidului Viorica Dăncilă, ca urmare a rezultatului slab pe care aceasta l-a obţinut la alegerile prezidenţiale, transmite News.ro.

De asemenea, este posibil să fie solicitată şi demisia altor lideri ai partidului, în condiţiile în care mai mulţi dintre cei care au reacţionat luni, după anunţarea rezultatului scrutinului prezidenţial, au făcut referire la necesitatea mai mutor demisii şi a unui nou început pentru PSD.

Informaţiile referitoare la depunerea demisiei de către Dăncilă au apărut încă din cursul zilei de luni, pe fondul discuţiilor iniţiate de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cu mai mulţi lideri de filiale, după ce luni  dimineaţă postase pe Facebook un mesaj în care vorbea despre rezultatul dezastruos de la prezidenţiale şi despre necesitatea unei analize la nivel central.

Mesajul lui Ciolacu

În cursul după-amiezei, Marcel Ciolacu a postat un nou mesaj, în care anunţa că a avut o discuţie „calmă, aşezată şi productivă” cu Viorica Dăncilă, inclusiv despre întâlnirea convocată de el cu liderii de filiale. Alte referiri erau la faptul că nimeni nu este mulţumit de rezultatul obţinut de partid, la unitate şi la obiectivele pentru alegerile de anul viitor.

Luni seară, la Palatul Parlamentului, la sfârşitul unei zile în care lideri de la toate nivelurile partidului au criticat rezultatul slab de la alegeri şi au vorbit despre reformă, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii din teritoriu cărora le-ar fi transmis că Viorica Dăncilă ar urma să facă anunţul demisiei în şedinţa de marţi a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Teodorovici: „Nu merită să iasă pe ușa din dos”

Inclusiv actualul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat că a discutat cu Ciolacu, căruia i-ar fi spus că Viorica Dăncilă „nu merită să iasă pe uşa din dos”.

La întâlnirea cu Ciolacu au mai fost prezenţi, printre alţii, Marian Oprişan, Paul Stănescu, Claudiu Manda.

De asemenea, au fost vehiculate numele Gabrielei Firea şi al lui Mihai Tudose, ambii negând în postări pe Facebook prezenţa la discuţii.

Firea: „Nu mă sfiesc”

„Sunt acasă, cu familia, ca orice mamă neparalelă cu familia ei… nu sunt la «Cex-ul paralel» de la Parlament, cum titrează unele site-uri. Când am ceva de spus, nu mă ascund, nu mă sfiesc”, a scris Firea luni seară, pe Facebook.

De altfel, luni dimineaţă, şi ea a avut o reacţie foarte dură atât faţă de rezultatul alegerilor, cât şi faţă de revenirea lui Gabriel Oprea în conducerea partidului în baza unui protocol cu un sindicat condus de acesta.

Afirmațiile lui Mihai Tudose

Şi Mihai Tudose a negat tot pe Facebook că ar fi prezent la vreo întâlnire.

„Azi, la Strasbourg, la vot în Comisia de Comerţ a Parlamentului European, până seara târziu (ora 20:00). Când am terminat votul şi m-am uitat pe ştirile din ţară «am aflat» că în acelaşi timp eram şi în alte locuri prin Bucureşti, prin diverse birouri, în diverse negocieri. Nu ştiu dacă să îi dezamăgesc pe unii, dar ieri am votat la Bruxelles, azi sunt la Strasbourg… mă întorc în Bucureşti vineri, deci, o rugăminte:«plasaţi-mă» în diverse discuţii de vineri încolo, măcar să fiu şi eu în ţară”, a scris fostul premier luni seara, târziu.

Viorica Dăncilă a declarat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că se va face o analiză în interiorul partidului după rezultatul alegerilor, dar nu intenţionează să demisioneze. „Dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un congres pentru că am fost aleasă prin congres”, a spus Dăncilă, vorbind despre faptul că PSD are nevoie de „înţelepciune şi mult calm”.

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie, ea primind 2.828 de voturi.


5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here