China revine pe creștere economică, după declinul puternic de la începutul anului

Economia Chinei își revine și a început să crească din nou în al doilea trimestru al anului, după o scădere record la începutul anului, cauzată de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

A doua cea mai mare economie a lumii a trecut printr-un declin economic puternic în primele trei luni ale lui 2020 din cauza carantinei generalizate instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Cifrele arată, însă, că în al doilea trimestru, economia chineză revine pe creștere. După o scădere de 6,8% în primele trei luni ale anului, economia a crescut cu 3,2%, evitând, astfel, și recesiunea tehnică.

Creșterea e mai mare decât se așteptau experții și arată o revenire în formă de V a economiei – o cădere bruscă și accentuată urmată de o recuperare rapidă.

China a pus sub carantină generalizată milioane de oameni în mai multe orașe mari, inclusiv metropola Wuhan, locul din care a pornit epidemia de coronavirus. Activitatea industrială și economică a scăzut semnificativ, mai ales în primele luni ale anului, fapt ce a dus și la scăderea economică substanțială din acea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here