Chișinău alege astăzi între Europa și Moscova

sursa: TV8.md

Alegătorii din R. Moldova sunt chemați la vot în al doilea tur al alegerilor locale. Urmează a fi votați 384 de primari, dar miza principală o constituie bătălia electorală pentru capitala Chișinău.

La Chișinău se confruntă reprezentantul socialiştilor, Ion Ceban, şi Andrei Năstase, unul dintre liderii Blocului ACUM (proeuropean). Aproape toți ceilalți candidați care au ieșit din turul și-au îndemnat susținătorii să voteze cu Andrei Năstase, ca să nu iasă Ion Ceban, omul lui Dodon. În sprijinul actualului ministrul de Interne de la Chișinău s-a exprimat și președintele PNL, Ludovic Orban. Liberalii români au fost de partea pro-europenilor din Basarabia.

„Îndemn toți cetățenii Republicii Moldova să meargă să voteze în turul doi al alegerilor locale. Republica Moldova are nevoie de o democrație curată, iar exercitarea votului este un pas important pentru păstrarea sănătății democrației. Chisinăul și toate celelalte administrații locale din Republica Moldova au nevoie de dezvoltare și de un parcurs european. Îmi doresc ca votul din 3 noiembrie să arate că frații noștri moldoveni iubesc democrația și vor să fie alături de noi, în Europa” a scris Ludovic Orban pe Facebook.

În primul tur de scrutin pentru funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban şi Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma ‘Dreptate şi Adevăr’ (PPDA), au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018. Atunci, în turul doi, Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate de instanţele judecătoreşti.

Pentru prima oară în ultimii opt ani, Comisia electorală a permis organizarea unui exit-poll la Chişinău, a scris Europa Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here