Cine este noul preşedinte al ANI

Sursa: www.integritate.eu

Senatul l-a numit miercuri pe Florin Moise în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), transmite News.ro.

Un număr de 78 de senatori au votat pentru numirea lui Florin Ionel Moise, până la acest moment vicepreşedinte al instituţie, ca şef al ANI, fiind şi opt abţineri.
El a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului.
Consiliul Naţional de Integritate a adoptat hotărârea de a valida rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţie Naţionale de Integritate, iar candidatul declarat admis a fost Florin Moise.
Prin urmare, Consiliul a propus Senatului numirea acestuia în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.
Preşedinta Senatului Anca Dragu a scris ulterior pe Facebook că forul legislativ a făcut un pas important în deblocarea ANI, proces blocat de luni bune.
„Veşti bune din Senat! Măsuri aşteptate de mult timp au fost astăzi votate în plen:
– Depolitizarea funcţiilor de directori interimari din şcoli – aceştia nu vor mai fi numiţi de inspectoratele şcolare, ci de Consiliile de Administraţie – legea merge la promulgare;
– Debirocratizarea administraţiei publice – instituţiile nu trebuie să mai ceară cetăţenilor documente/copii emise de alte instituţii – legea merge la CDEP pentru vot final;
„Deblocarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate – personal am făcut eforturi ca toate instituţiile responsabile să numească reprezentanţi în Consiliul Naţional de Integritate. Procesul era blocat de luni bune, iar ANI are de astăzi o conducere complet funcţională prin numirea preşedintelui Florin Moise. Dezvoltarea ţării nu intră în vacanţă!”, a scris Anca Dragu, miercuri pe Facebook.
Potrivit biografiei postate pe site-ul ANI, Florin-Ionel MOISE este Vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate (A.N.I.) începând cu luna noiembrie a anului 2017. În calitate de Vicepreședinte, exercită atribuţii de organizare, coordonare, conducere și
control a activității curente, încredinţate ori delegate de către Președintele Agenției Naționale de Integritate. De asemenea, acesta îndeplineşte şi funcţia de Şef al Structurii de Securitate şi coordonează activitățile de protecție a informațiilor clasificate, conform Standardelor de protecție a informațiilor clasificate în România.
Anterior deținerii funcției de Vicepreședinte, domnul Florin-Ionel MOISE a exercitat funcția de Inspector de Integritate, în perioada mai 2013 – aprilie 2017, respectiv funcția de Șef Serviciu în cadrul Inspecției de Integritate, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2017.
În perioada septembrie 2008 – mai 2013, domnul MOISE a ocupat funcția de Consilier in cadrul Cabinetului Președintelui. Florin-Ionel MOISE este absolvent al Academiei de Studii Economice București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here