Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din județul Argeș și va fi tratat în Japonia, a declarat, pentru Mediafax, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat că românul infectat cu coronavirus nu va fi adus în țară și va fi tratat în Japonia.

Vă pot confirma că persoana este din județul Argeș. Nu va fi adusă în țară, va fi tratată acolo, în Japonia”, a declarat Soare.

Ministerul de Externe a anunțat, joi, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE.

Ministerul de Externe a adaugat că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here