Cine este Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii

Violeta Alexandru, propusă pentru funcția de ministru al Muncii, este președintele PNL București, fost consilier la Cotroceni, fost ministru pentru Dialog Social în Guvernul Cioloș și director al Institutului de Politici Publice.

În vârstă de 43 de ani,Violeta Alexandru este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Are un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un altul în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Între 1994 şi 1997, a activat în Asociaţia Pro Democraţia în funcţia de coordonator relaţii publice. Între 1997 şi 1999 a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni din Administraţia Prezidenţială. De la Administrația Prezidențială s-a reîntors la Asociaţia Pro Democraţia ca director executiv, după care a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a activat ca director până în noiembrie 2015.

În noiembrie 2015, a fost aleasă de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în noul Guvern. Ulterior, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat în organizaţia Sector 1 ca vicepreşedinte. În prezent este președintele PNL București.

A candidat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu a ajuns în Parlamentul European, ocupând locul al 12-lea pe lista de pe care au intrat în PE doar primii 10 candidați.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here