Senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, cel mai vocal opozant al Vioricăi Dăncilă în interiorul partidului, a declarat, după votul în plenul Parlamentului prin care Opoziția a obținut ca dezbaterea pe moțiunea de cenzură să aibă loc joia viitoare, că a pus umărul la victoria partidelor de opoziție ”din greșeală” 

Paul Stănescu, împreună cu alți doi senatori ai PSD, nu au votat deloc în momentul în care PSD a pierdut în plenul reunit al Parlamentului, la un scor strâns, calendarul stabilit pentru moțiunea de cenzură. PSD a avut 181 de voturi, în timp ce Opoziția a întrunit 194. 

Nu mi-am dat seama și am votat prezent nu am votat pentru, din greșeală, pur si simplu am greșit, eu cu Radu, liderul de grup și cu domnul Arcaș”, a explicat Stănescu, ironic, pe holurile Parlamentului. 

După ședința victorioasă pentru Opoziție, Stănescu a fost văzut dând mâna cu președintele PNL, Ludovic Orban. Întrebat de ce a făcut acest gest, Stănescu a explicat, la fel de ironic: ”Eu dau mâna cu toată lumea, și cu dumneavoastră dacă doriți”

Acesta a spus însă că nu va vota pentru moțiunea de cenzură: ”Ei, cum să votez!

La votul de miercuri s-au înregistrat câteva surprize: Au lipsit 26 de parlamentari PSD, iar un deputat PSD, Andrei Pop s-a abținut. În prezența acestora, Opozitia nu ar fi avut, probabil, șanse de reușită. În afară de Paul Stănescu, au fost de asemenea prezenți, dar nu au votat, încă doi senatori PSD: Radu Cosmin Preda, Viorel Arcaș.

Deputații minorităților Andrian Ampleev si Ibram Iusein au votat cu PSD, în vreme ce Iulius Firczak, Furic Iarco și Slobodan Ghera au votat cu opoziția. de la Pro România a votat în favoarea PSD Corina Bogaciu.

Moțiunea de cenzură se va citi joi, 3 octombrie, și se va vota joia viitoare, pe 10 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here