Ciolacu cere aprobarea DSU pentru ședința de învestire a Guvernului Cîțu

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la România TV, că, joi dimineaţă, va trimite adrese la instituţiile statului pentru a putea ţine şedinţa de plen din Parlament, în care se va vota Guvernul Cîţu.

„Mâine o să fim prezenţi. De dimineaţă o să facem adrese la DSU, DSP, aşa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ţinem şedinţa”, a declarat Marcel Ciolacu, conform România TV.

Anunţul lui Ciolacu este consecinţa deciziei de restricţionare a activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Votul de învestire a Guvernului Cîţu urmează să fie dat joi, în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului.

„Ne-am străduit încercând să formăm o majoritate şi vom vedea că până la urmă Parlamentul decide”, afirma liderul PNL, Ludovic Orban.

PSD a anunţat că parlamentarii săi vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern pentru că „nu merită să fie votat”.

Pe de altă parte, Pro România şi USR au subliniat necesitarea învestirii unui guvern cu puteri depline, în contextul crizei coronavirusului.

Situaţia creată de cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus ar putea modifica radical poziţiile partidelor parlamentare, determinând un vot în favoarea Cabinetului Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here