Ciolacu, despre accidentul lui Bode: „Puneţi în oglindă ce s-a întâmplat cu domnul Oprea!”

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a comentat sâmbătă accidentul în care a fost implicată maşina în care se afla ministrul Transporturilor Lucian Bode, contrazicându-l pe acesta şi susţinând că demnitarul care se află într-un autoturism cu şofer de la Serviciul de Protecţie şi Pază are posibilitatea de a-i cere să nu se grăbească şi „să nu încalce legea”.

„Da, eu pot să-i spun aghiotantului ca să nu se încalce legea sub nicio formă, sau ne grăbim, sau… Aveam această posibilitate ca demnitar. În schimb, puneţi în oglindă ce s-a întâmplat cu domnul Oprea! Maşina domnului Oprea nu a avut accident şi atuncea a venit o demisie. Deci dubla măsură nu trebuie să existe. Am înţeles dubla măsură a guvernării deschidem păcănelele dar nu deschidem bisericile, dar şi la legea penală să ai dublă măsură, nu cred că este corect”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Fălticeni, răspunzând unei întrebări, transmite News.ro.

Preşedintele PSD susţine că Lucian Bode „trebuia de îndată să-şi depună demisia”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judeţul Argeş, că regretă „nespus” acest „incident”.

El a menţionat că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore. Bode a spus că şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează şi de ajungerea la destinaţie în siguranţă.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”, a susţinut Bode, precizând că, până la acel accident, şoferii SPP au condus impecabil.

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu ia în calcul schimbarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, spunând că acesta nu are niciun fel de răspundere în cazul accidentului în care a fost implicată maşina sa.

„Nu a fost la volan, nu a impus în niciun fel ritmul de deplasare, nici nu poate legal să impună ritmul de deplasare (…) nu cred că acuma, pe un accident care într-adevăr a avut loc se poate lua o decizie legată de mandatul de ministru şi repet trebuie judecat după ceea ce face efectiv ca ministru”, consideră Orban.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

Liderul PLUS Bucureşti, fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu, afirmă că ministrul Lucian Bode minte în legătură cu accidentul în care a fost implicat recent, întrucât „niciodată, dar niciodată şoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului”.

Voiculescu afirmă că angajatul SPP este un profesionist, militar, care nu încalcă regulile decât la solicitarea deminitarului şi nu foloseşte lumina albastră decât cu acceptul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here