Sociologul Gelu Duminică a declarat, marți, că încetează orice colaborare cu liderii locali romi care au colaborat cu AUR. „Da, au fost romi care au susținut AUR”, a dezvăluit Duminică.


Da, au fost romi care au susținut AUR. De astăzi, toți liderii locali romi care au fost agenți electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine și nici cu Fundația pe care o reprezint. De astăzi, toți liderii locali romi care au fost agenți electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine și nici cu Fundația pe care o reprezint. Dacă suntem gata că pentru o fărâmă de (pseudo)putere să uităm ce a făcut neamului nostru politica extremistă dusă de cei care gândeau precum o fac acum liderii AUR, pentru mine nu mai reprezinți un partener.
Familia mea a fost deportată de cei care gândeau că romii sunt „o plagă a societății”. Parte din copiii familiei mele au sfârșit pe câmpurile înghețate ale Transnistriei, singura lor vină fiind că erau romi. Responsabili pentru suferința lor, și pentru a altor zeci de mii de frați de-ai noștri, au fost cei care se credeau superiori doar pentru că erau „români puri”, „creștini” și „patrioți”.

Alte sute de mii de evrei au fost considerați „balast” de cei care vroiau o „Românie ca soarele sfânt de pe cer”, și au fost împușcați, omorâți și închiși în lagărele de muncă și exterminare din Transnistria.

Pentru mine, a susține o formațiune politică care promovează ura, e mult prea mult. Mai ales atunci când spui că militezi pentru drepturile omului și ale minorităților etnice”, a scris Duminică pe Facebook.

Președintele Senatului AUR, Sorin Lavric, a declarat că „romii sunt o plagă socială”. Această afirmație, alături de alte scrieri sexiste, au determinat Uniunea Scriitorilor să anunțe, marți, că încetează orice colaborare cu Lavric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here