Ciolacu: Ultimele două măsuri din programul „Sprijin pentru România”, puse în aplicare

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că ultimele două programe care mai erau de implementat de către Guvern, din pachetul „Sprijin pentru România”, au fost semnate, miercuri, la Palatul Victoria, transmite Agerpres.ro.

Ciolacu a participat, la sediul Guvernului, la ceremonia de semnare a contractelor cu băncile comerciale pentru acordarea creditelor cu garanţia statului pentru studenţi şi familii tinere, din pachetul „Sprijin pentru România”.

„Am decis împreună să creăm această coaliţie şi în ianuarie am venit cu un pachet social şi cu o mică componentă economică şi cu o decizie de a se crea Ministerul Familiei şi al Tineretului. Doamna Gabriela Firea şi-a asumat această responsabilitate de a crea un minister nou, de la zero. În luna martie, după declanşarea crizei economice, împreună în coaliţie am hotărât să venim cu un pachet aşteptat de către oameni şi cumva să anticipăm multe dintre lucrurile care s-au întâmplat în perioada următoare şi am venit cu un pachet mai îndrăzneţ ‘Sprijin pentru România'”, a spus Ciolacu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că măsurile luate până acum nu sunt suficiente, iar în coaliţie se vor mai decide şi alte măsuri pentru cetăţeni.

„Va trebui, în coaliţie, să venim cu alte măsuri, dar ultimele două măsuri care erau de implementat, propunerea a venit de la ministrul Gabriela Firea, sunt cele două programe care au fost semnate astăzi. Mă bucur foarte mult şi o felicit pe doamna Firea pentru tenacitate şi perseverenţă, să ştiţi că nu e uşor să iei un minister să îl construieşti de la zero, să vii şi cu programe şi totuşi într-o perioadă rezonabilă deja să se şi semneze aceste acorduri. Erau ultimele două din programul ‘Sprijin pentru România’ pe care Guvernul şi coaliţia nu le pusese în aplicare”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că experienţa Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei „a dus la aceste realizări”.

„Mă bucur foarte mult, în primul rând că ne-aţi adus aminte că nu există discuţii numai despre pensii, măriri de salarii sau preţul la energie, care, evident, sunt cele mai presante. Ne-aţi adus aminte de o componentă specifică ministerului pe care îl reprezentaţi şi anume tineretul şi întemeierea familiei. Mă bucur că până acum în coaliţie, şi sper şi de acum încolo, să luăm în continuare deciziile corecte şi aşteptate de către români”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu: Este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here