Angajaţi ai Senatului, anchetaţi într-un caz de eliberare de adeverinţe pentru credite CAR

Inquam Photos / George Calin

Mai mulţi angajaţi ai Senatului sunt anchetaţi într-un caz de eliberare de adeverinţe pentru credite CAR, conform unor surse din Senat. Secretarul general al Senatului, Mario Oprea a declarat, pentru News.ro, că în data de 23 septembrie au primit o Ordonanţă de predare a unor documente, din partea Inspectoratului de Politie Prahova, iar aceste documente au fost trimise încă de atunci, iar Senatul a solicitat Parchetului Prahova să le comunice dacă există calitatea de suspect şi dacă s-a dispus începerea umăririi penale în cazul vreunei persoane din acea listă. El a menţionat că încă nu au primit niciun răspuns, transmite News.ro.

”Singurul lucru pe care îl pot confirma este faptul că la Senat în data de 23 septembrie a venit o Ordonanţă de predare a unor documente, din partea Inspectoratului de Politie Prahova, iar aceste documente au fost trimise încă de atunci”, a spus secretarul general al Senatului, el precizând că ”nu este vorba de nicio descincdere DIICOT la Senatul României.

Mario Oprea a precizat că Senatul a solicitat imediat Parchetului Prahova să le comunice dacă există calitatea de suspect a vreunei persoane incluse în lista din dosar şi dacă s-a dispus începerea umărării penale, iar până acum nu s-a răspuns.

Oprea a arătat că, până când nu vor avea răspunsul Parchetului, Senatul nu poate aplica prevederile legii 7 din 2006 care în cele două condiţii, când persoana vizată are calitatea de suspect şi s-a dispus începerea umărării penale, în acel moment, pot fi date şi sancţiuni, respectiv suspendare din funcţie.

Mario Oprea a arătat că sunt mai multe persoane în acea solicitare, dar, pentru că faptele cercetate sunt începând cu 2015, în prezent, dintre acele persoane, unele şi-au încheiat contractul cu instituţia. Totuşi, opt dintre persoane sunt încă angajate ale Senatului, a mai spus el.

Potrivit unor surse din Senat, solicitarea ar avea legătură cu eliberarea unor adeverinţe de împrumut la CAR.

Parchetul General: România a devenit parte a echipei comune de anchetă privind infracţiunile de război din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here