Cîțu, după consultările de la Cotroceni: „PNL are o singură variantă de premier”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că PNL are o singură variantă de premier, în persoana sa, şi a precizat că toţi cei care vin cu condiţia să nu fie el premier de fapt nu doresc să negocieze.

”PNL va negocia şi va căuta cea mai bună soluţie pentru PNL şi pentru România. Nu fugim de guvernare, suntem la guvernare, voiam să rămânem la guvernare. Noi voiam să guvernăm, era foarte simplu ca USR să nu voteze cu PSD şi cu AUR, dar asta e, a votat. Vom vedea care sunt variantele ca PNL să rămână la guvernare, în perioada următoare şi sunt sigur că vom găsi cea mai bună variantă”, a declarat Cîţu la sediul PNL, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă există varianta ca el să nu mai fie desemnat premierul PNL, răspunzând că nu există această variantă.

”Nu există această variantă. PNL a avut un Congres, şi-a ales o conducere, şi cine vine la o negociere cu o asemenea condiţie spune că nu vrea să negocieze”, a spus el.

Cîţu a adăugat că aceasta este decizia PNL. ”PNL are o conducere cu care va merge în continuare la negociere, a avut un congres şi nimeni nu îi poate spune Partidului Naţional Liberal ce să facă cu această conducere”, a spus el.

Întrebat dacă este dispus să discute cu Dacian Cioloş, Cîţu a spus că trebuie mai întâi văzut ce se întâmplă astăzi. ”Poate aceste discuţii erau bune înainte de votul la moţiune”, a mai afirmat el.

În finalul declaraţiei de presă, Florin Cîţu a fost întrebat din nou dacă se poate schimba numele de premier, în cazul în care partidul nu reuşeşte să strângă o majoritate în Parlament. ”PNL are o singură variantă de premier”, a răspuns Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here