Cîţu explică de ce nu demisionează din funcția de prim-ministru

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu exclude ideea unei demisii în situaţia în care România va ajunge într-o criză politică prelungită, iar noile propuneri de miniştri nu vor trece de votul Parlamentului, transmite News.ro.

Cîţu respinge de asemenea ideea de a fi ales preşedinte al PNL şi a renunţa la calitatea de prim-ministru pentru refacerea coaliţiei. „Premierul pleacă prin moţiune de cenzură”, susţine Florin Cîţu.

„O demisie înseamnă ca un Guvern să pice. Să laşi România fără Guvern şi să o arunci în negocieri în Parlamentul României în faţa unei situaţii în care noi suntem în pandemie, ne pregătim, avem soluţii acuma pentru iarnă – preţul la energie şi aşa mai departe – ar fi un gest iresponsabil pe care nu îl voi face niciodată. Am spus că niciodată Partidul Naţional Liberal nu îşi va da propriul guvern jos, nu vom pleca de la guvernare, suntem aici pentru a guverna. Restul scenariilor sunt doar scenarii. S-au spus multe în această perioadă şi noi am arătat că lucrurile merg înainte foarte bine, s-a spus că nu se poate aproba PNRR, uitaţi: pe 27 Ursula von der Leyen vine în România, PNRR este aprobat”, a declarat Florin Cîţu sâmbătă după amiază, întrebat dacă în opinia sa o demisie ar fi un gest responsabil în situaţia în care criza politică s-ar prelungi.
Acesta a menţionat că rolul PNL este acela de a se asigura că România este guvernată.

Cîţu exclude de asemenea ideea unei guvernări în care el ar deţine funcţia de preşedinte al PNL, dar ar renunţa la cea de prim-ministru într-o alianţă cu UDMR şi USR PLUS.

„Nu este un scenariu pe care îl luăm în calcul în acest moment şi nu l vom lua niciodată în calcul în acest moment. Repet, premierul pleacă prin moţiune de cenzură”, a răspuns premierul, întrebat dacă este posibil un scenariu în care el este preşedinte al PNL dar nu premier într-un guvern cu USR-PLUS.
El a menţionat că „un ministru, doi miniştri pleacă, se întorc, vin înapoi”, dar programul de guvernare rămâne acelaşi. „nu se modifică nicio virgulă în acest program”. El susţine că guvernarea „merge foarte bine acum” şi că nu doreşte să comenteze scenarii legate de viitoarele negocieri politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here