Cîţu explică „misterele” din CV-ul său în privința studiilor din SUA

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi că cei de la Universitatea din Iowa au transmis că nu este nicio problemă cu diploma sa de studii şi a explicat că acolo cine completează cursurile de masterat se poate înscrie la doctorat fără să susţină disertaţia.

Florin Cîţu a fost întrebat joi, de ce Universitatea din Iowa a anunţat că el a obţinut un Master of Science în Economie în 2002, iar în CV-ul său scrie că acest lucru s-a întâmplat în 1999.
“Informaţia este CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte mulţumit că o investigaţie a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Acum avem clar diploma, au scris cei la Universitate clar că este o diplomă acolo, nu este nicio problemă cu diploma. În acelaşi timp eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa  State University, universitate care este în top la nivel global. La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat aceeaşi universitate şi acum mă tot gândeam poate ar fi o oportunitate, mai sunt în România oameni care au terminat Iowa University să facem un alumni club”, a afirmat Florin Cîţu.
El a mai explicat că pe site-ul universităţii scrie că se pot înscrie la doctorat cei care au completat cursurile de masterat chiar dacă nu au susţinut disertaţia.
“Restul informaţiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universităţii, unde scrie foarte clar şi foarte simplu, cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la acel doctorat fără să facă o disertaţie”, a explicat Florin Cîţu.
Premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, scrie Libertatea, care prezintă răspunsurile pe această temă primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here