Cîţu: Ticăloşie marca PSD pe Start-up Nation. Exact ca în cazul pensiilor, nu au vrut niciodată să plătească

Sursa: INQUAM/Adel Al-Haddad

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a declarat că restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau, la începutul anului trecut, de 1,4 miliarde lei, transmite News.ro. PSD a alocat pentru tot anul 2019 doar 383,6 milioane lei pentru plata acestor facturi, însă banii au fost doar pe hârtie. Ministrul de Finanţe precizează că atunci când a preluat PNL guvernarea, în luna noiembrie a anului trecut nu fusese plătit niciun ban pentru Start-up Nation, iar în buget mai erau numai 50 de milioane de lei.

Reacţia vine după ce PSD a anunţat că va avea un amendament în Parlament la proiectul de rectificare bugetară care prevede alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori care au accesat programul Start-up Nation.

Fostul ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, i-a transmis lui Florin Cîţu că minte cu neruşinare atunci când spune că PSD a lăsat restanţe la plata facturilor de 1,4 miliarde lei pentru programul Start-up Nation. Senatorul social-democrat adaugă că aceste facturi nu existau, iar „documentele de decont ale antreprenorilor nefiind depuse şi validate la plată de către Agenţiile regionale pentru IMM-uri”

Proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară va fi dezbătut săptămâna viitoare de către Parlament. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here