Ciucă, la ședința de Guvern: Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine / Începând cu 1 ianuarie compensarea preţului la carburanţi nu va mai funcţiona

Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, miercuri, în şedinţa de Guvern, coaliţiei de guvernare, el arătând că se poate constata că atunci când avem o coaliţie stabilă, am putut să inspirăm încrederea partenerilor sociali. Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine, a mai spus premierul, el afirmând că au reuşit să operaţionalizeze prima cerere de plată din PNRR şi au transmis-o şi pe a doua, iar în felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară, 

”În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că atunci când avem o coaliţie stabilă, constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemenea să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a spus că din estimările BNR, ”încheiem anul 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine”.

Ciucă a mai arătat că a fost anul în care au operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar prin fazele trimestriale au trebuit să îndeplinească jaloanele şi ţintele, în conformitate cu cerinţele şi reformele pe care şi le-au asumat.

”Am reuşit să operaţionalizăm prima cerere de plată şi am transmis-o şi pe a doua. În felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară”, a mai spus premierul Ciucă.

El a dat asigurări că în perioada următoare ”vor urmări cu aceeaşi tenacitate şi determinare ca jaloanele şi ţintele din PNRR să fie îndeplinite pentru a putea îndeplini obiectivele de reformă şi investiţii”.

Nicolae Ciucă: Este important să subliniem că anul aceasta am reuşit să facem în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie să depăşească 70% şi să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul aceasta au reuşit să facă în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene să depăşească 70% şi să evite dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual, a mai spus el, relatează News.ro.

”Au fost aprobate programele operaţionale din cadrul multianual financiar 2021-2027. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Este important să subliniem că anul aceasta am reuşit să facem în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie să depăşească 70% şi să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020”.

Şeful Executivului a mai spus că ”prin măsurile luate la nivel de coaliţie şi puse în execuţie de la masa guvernului prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat susţinerea mediului de afaceri şi vor continua să asigure cea mai mare sumă pentru investiţii şi din bugetul pe 2023”.

”Am continuat acest proiect şi pentru 2023. Ca atare, vom continua să sprijinim economic, să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic şi să nu fim afectaţi de toate consecinţele crizei economice la nivel european şi la nivel global. Tot prin Sprijin pentru România ne-am asumat să protejăm populaţia vulnerabilă”, a mai afirmat Ciucă, el arătând că s-au asigurat sumele pentru persoanele defavorizate şi în 2023 vor continua aceste măsuri.

Nicolae Ciucă, despre compensarea preţului la carburanţi: Trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona / Este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, despre compensarea preţului la carburanţi, că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona . Şeful Executivului a ţinut să precizeze că este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor, informează News.ro.

Premierul a spus despre compensarea preţului la carburanţi că ”dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fie fost decisă la nivelul Guvernului”. ”Trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona. În schimb, este doar o măsură de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să fim pregătiţi să o aplicăm din nou”, a mai spus Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here