Ciucă le propune un armistițiu politic USR și PSD: Să dăm șansa României să se vindece

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis marți o scrisoare deschisă liderilor partidelor parlamentare în care le propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni. 

România este astăzi într-o situație grea din punct de vedere medical și politic. (…) De trei săptămâni țara noastră funcționează cu un guvern interimar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei în care ne aflăm a eșuat săptămâna trecută. A doua încercare, a cărei responsabilitate mi-a fost încredințată în urmă cu cinci zile, se lovește, din păcate, de un blocaj sever. Cel mai important lucru pe care îl pot face acum este apelul la conștiința dumneavoastră de cetățeni români, la patriotismul și rațiunea dumneavoastră”, scrie acesta.

Nicolae Ciucă le cere partidelor un armistițiu pentru a da „șansa României să respire și să se vindece”.

Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a mai scris premierul desemnat în scrisoarea trimisă liderilor PSD și USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here