Ciucă, mesaj de Ziua Satului Românesc

De Ziua Satului Românesc, premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj în care apreciază calităţile comunităţilor rurale. ”Cu înţelepciune, modestie şi echilibru, românii de la sat au ştiut, din generaţie în generaţie, să-şi rânduiască viaţa în acord cu tradiţiile strămoşeşti, cu regulile moralei, rămânând deschişi învăţăturii şi cunoaşterii”, a declarat premierul, relatează News.ro.

”Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc, a comuniunii bazate pe respectul unuia faţă de celălalt şi al tuturor faţă de comunitate. Cu înţelepciune, modestie şi echilibru, românii de la sat au ştiut, din generaţie în generaţie, să-şi rânduiască viaţa în acord cu tradiţiile strămoşeşti, cu regulile moralei, rămânând deschişi învăţăturii şi cunoaşterii”, a transmis, duminică, premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, ”dacă astăzi tinerii se bucură de patrimoniul spiritualităţii româneşti este mulţumită comunităţilor săteşti, care au consolidat identitatea noastră naţională”.

”Încurajez tânăra generaţie, indiferent de locul unde alege să trăiască, să rămână deschisă cunoaşterii valorilor perene, mesteşugurilor şi tradiţiilor naţionale. Şi astăzi, la fel ca întotdeauna, satul românesc ilustrează istoria profundă a ţării şi este marca identitară ce face ca România să strălucească prin diversitate în marea familie europeană”, a mai transmis premierul.

Potrivit acestuia, ”faptul că astăzi sărbătorim Ziua Satului Românesc, ca urmare a unei iniţiative legislative a PNL, este nu doar un simbol al respectului, ci şi un angajament implicit că vom continua ca prin acţiunile noastre guvernamentale să îmbunătăţim viaţa oamenilor care trăiesc în comunităţile săteşti”.

”Programele finanţate din fonduri naţionale şi europene destinate proiectelor de modernizare a infrastructurii de transport, şcolilor, reţelelor sanitare, de alimentare cu apă şi de racordare a cetăţenilor la reţele de energie sunt oportunităţi importante pe care le valorificăm pentru dezvoltarea comunităţilor rurale şi pentru a reduce diferenţele între sat şi oraş. Lecţia de înţelepciune, modestie şi echilibru ne este călăuză pentru a trece cu bine perioada dificilă pe care o traversăm, mai solidari între comunităţile noastre”, a încheiat Nicolae Ciucă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here