Ministrul Muncii: Nu putem, efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că ”efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”, varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor fiind de 3.000 de lei, transmite News.ro.

”Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Marius Budăi.

Acesta a precizat că înţelege temerile medului de afaceri şi ale angajatorilor, dar ”trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”.

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

Ministrul Muncii: Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here