Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a demarat o cercetare în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, informează Agerpres.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti a fost informat, joi, în scris de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical că, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

„În urma informaţiilor din spaţiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională în situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ din Bucureşti”, informează CMMB.

De asemenea, CMMB susţine că va oferi sprijin în demersurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii în acest caz.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, că va trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secţii care să verifice aspectele sesizate.

„Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, se mai menţiona în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

MS trimite Corpul de Control la Spitalul ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, după acuzaţii potrivit cărora 20 de pacienţi ar fi murit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here