Comisia Europeană a cheltuit aproape 3 milioane de euro pentru fotografii şi imagini video cu comisarii săi

Sursa: Facebook

Comisia Europeană a cheltuit 2,75 milioane de euro pentru fotografii şi imagini video cu comisarii săi în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2019 şi aprilie 2023, relatează joi dpa, citată de Agerpres.

Suma a fost dezvăluită în răspunsul oferit de comisie la întrebarea unui europarlamentar membru al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Cheltuielile din actuala legislatură au inclus banii alocaţi pentru fotografi, cameramani şi make-up artişti. Aproximativ 95% dintre cheltuieli au fost alocate pentru salarii şi deplasări.

„Acoperirea fotografică a activităţilor… membrilor este esenţială pentru informarea cetăţenilor cu privire la activitatea Comisiei şi asigurarea transparenţei”, a scris Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie.

El a adăugat că este nevoie de acoperirea fotografică a întâlnirilor, vizitelor oficiale, conferinţelor şi a evenimentelor de presă de la Bruxelles, precum şi a vizitelor oficiale ale comisarilor în străinătate.

O defalcare a costurilor individuale pentru comisari nu a fost posibilă, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here