Complicele lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv. Criminaliștii au găsit probe pe cearceaf și pernă

Complicele lui Gheorghe Dincă, Ştefan ‘Fane’ Risipiceanu, a fost arestat preventiv, joi, după ce anchetatorii au găsit urme biologice pe o pilotă, un cearşaf şi o pernă din camera lui Gheorghe Dincă, acolo unde Luiza Melencu ar fi fost sechestrată şi violată.

Criminaliştii şi medicii au stabilit că urmele de spermă şi salivă găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin profilului genetic al lui Risipiceanu.

Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a anunțat că „inculpatul, în vârstă de 46 ani, a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală”. 

În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism”, anunţă DIICOT. 

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă şi care era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicitat lui Dincă să îi permită să aibă realţii sexuale cu adolescenta,.

„La explicaţiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. 

Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, potrivit DIICOT. 

Bărbatul reţinut miercuri este fără ocupaţie, fără pregătire, consumator de băuturi alcoolice, necăsătorit şi fără copii.  

„Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculaţiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi (marți, n.r.) nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă”, a mai spus Hosu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here