Ce partide vor susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Liderul PNL, Ludovic Orban, a prezentat marţi, în Biroul Executiv, concluzia negocierilor cu partidele parlamentare în vederea susţinerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

În acest moment există susținere clară pentru demiterea Cabinetului din partea USR, PMP și UDMR, precum și parțială din partea ALDE și a minorităților, au declarat surse participante la ședință pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor, Victor Ponta i-a spus lui Orban în discuțiile pe care le-au avut că ar prefera să își exprime o poziție abia după ce Viorica Dăncilă vine în Parlament pentru votul privind remanierea guvernului.

„Primele grupuri cu care am discutat au fost USR și PMP, partenerii din ultimii ani ai PNL în opoziție. Au anunțat clar că semnează și votează. Ulterior, am avut discuții cu UDMR, care au și anunțat public susținerea moțiunii. Cei de la grupul minorităților au avut niște solicitări privitoare la legislația cadru pentru organizațiile minorităților naționale și condițiile de finanțare”, le-a spus Ludovic Orban liderilor PNL, conform surselor particpante la ședință.

„La discuţia cu ALDE la care au participat Toma Petcu, Varujan Vosganian, Popa şi Chiţoiu: există disponibilitate din partea ALDE de a susţine moţiunea de cenzură. Erau interesaţi de ce o să se întample după. Noi am spus că vrem anticipate, ALDE a spus că nu vrea alegeri anticipate”, le-a mai spus Orban liberalilor, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here