Congresul PSD, desfășurat sâmbătă la Palatul Parlamentului, a marcat o premieră în istoria partidului: pentru prima dată niciun alt președinte de partid nu a fost invitat să participe la eveniment.

Lăsând la o parte absența lui Liviu Dragnea – pe deplin justificată, având în vedere că este încarcerat – de la Congres lipsesc toți foștii președinți ai PSD, în frunte cu Adrian Năstase, Victor Ponta sau Ion Iliescu. De asemenea, au putut fi notate câteva absențe notabile: ”baronii” Marian Oprișan și Dumitru Buzatu. Marian Oprișan a fost huiduit la precedentul congres.

De remarcat că de la acest Congres lipsește și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, încă partenerul de coaliție al PSD. La ultimele Congrese PSD Tăriceanu era invitat și a susținut primul discurs.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunțat că în sală sunt prezenți și ambsadori, iar la capitolul absenți s-a remarcat Ambasada SUA. În schimb, au fost prezenți ambasadori din: Algeria, Bosnia,Bulgaria, Canada,Cuba,China, Egipt, Germania, Japonia, Macedonia de Nord, Tinusia, Venezuela, Vietnam, Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here