Cristina Neagu, acuzată de o jucătoare din Muntenegru că i-ar fi cerut să le lase pe românce să înscrie golurile necesare pentru calificarea la JO

Jovanka Radicevic, extrema dreaptă a naționalei din Muntenegru și fostă jucătoare la CSM București, a declarat pentru presa din țara sa că liderul selecționatei României, Cristina Neagu, i-ar fi cerut să „se dea la o parte” pentru ca tricolorele să obțină victoria la cinci goluri de care aveau nevoie pentru a se califica la JO de la Toyko.

Fosta jucătoare de CSM Bucureşti a susţinut că românca i-a transmis să o lase să marcheze încă două goluri, pentru ca România să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în locul Norvegiei.

Naţionala de handbal feminin a României a învins reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la golaveraj, după ce în prima partidă a pierdut cu Norvegia, scor 24-29.

Dacă Muntenegru ar fi marcat 25 de goluri, iar România învingea la cinci goluri diferenţă, atunci cele două ar fi mers la braţ la JO de la Tokyo, iar Norvegia ar fi rămas acasă. De altfel, nordicele s-au temut de un blat la ultimul meci de la turneul preolimpic. 

La câteva zile distanţă, Jovanka Radicevic, fosta colegă a Cristinei Neagu la CSM Bucureşti, a susţinut că vedeta naţionalei lui Adi Vasile a rugat-o în mai multe rânduri să o lase să înscrie încă două goluri şi astfel să se realizeze diferenţa de care se temea Norvegia. 

Nu ne-am gândit la calcule. Când româncele au avut avantajul de trei goluri, Neagu a venit lângă mine. Când am marcat golul cu numărul 25, mi-a spus în mai multe rânduri <<Te rog, aruncă şi ratează. Lăsaţi-ne să marcăm încă două goluri>>. I-am spus <<Cris, nu am mingea şi, chiar dacă ar fi la mine, nu aş face asta>>. Sunt sigură că dacă situaţia ar fi fost invers, nici ele nu ar fi făcut asta„, a declarat Radicevic potrivit telekomsport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here