Sursa foto: Pexels

Lanțul de restaurante cu servire rapidă McDonald’s România va angaja, la jumătatea acestei luni, pentru cel puțin doi ani, 30 de lucrători din Sri Lanka, într-un program-pilot, o premieră pentru McDonald’s în România, generată inclusiv de criza forței de muncă de pe piața locală, informează profit.ro.

Pentru selecția acestora, o echipă din România a mers în Sri Lanka, a transmis compania.

La jumătatea acestei luni ni se vor alătura 30 de colegi noi din Sri Lanka, într-un program-pilot la care am lucrat intens anul trecut. Acest program este o premieră pentru McDonald’s în România. Astfel, ne concentrăm toată atenția asupra unei integrări cât mai rapide în echipa noastră, prin traininguri și programe de multiculturalitate. Pentru selecția lor, o echipă din România a mers în Sri Lanka. Aceștia vor lucra în trei restaurante diferite din București. Nevoia de personal în industria noastră este mare, iar investiția în formarea lor este intensă și de lungă durată. Suntem nerăbdători să îi primim și să îi avem alături pentru cel puțin doi ani, timp în care îi vom integra în familia McDonald’s”, a declarat pentru Profit.ro Irina Ignătescu, HR Director, Premier Restaurants România.

Profit.ro a relatat în numeroase rânduri că plecarea lucrătorilor români în alte țări a condus la situația în care angajatorii, la salariile pe care le oferă, nu găsesc suficienți români dispuși să se angajeze la ei și sunt nevoiți să apeleze la personal din țări exotice, precum Filipine, Thailanda, Nepal, Vietnam. Un astfel de caz a fost prezentat de sursa citată încă din 2016, când un hotel din Poiana Brașov a recrutat angajați din Filipine. Conform datelor, în primii 10 ani cu statut de țară membră a Uniunii Europene, România a importat muncitori în special din Turcia și China, respectiv între 400-600 de muncitori anual, în condițiile unui contingent anual cuprins între 1.400 și 2.900 de muncitori străini.

Sursa citată a anunțat că lanțul de restaurante cu servire rapidă McDonald’s România va deschide încă 4 restaurante în țară, până la sfârșitul anului 2019, plus 8 restaurante în acest an, și va continua investiția în inovație și tehnologie, sistemul de servire direct la masă, astăzi disponibil în 24 de restaurante, urmând să fie aplicabil în toate unitățile în următorii doi ani.

De altfel, tot pentru o bună interacțiune cu clienții, compania plănuiește să relanseze luna aceasta un program inițiat acum doi ani, dar care nu a fost promovat foarte bine. Programul se numește „open doors”, iar clienții pot solicita managerilor de restaurante să fie lăsați să facă turul restaurantului, să viziteze inclusiv bucătăria pentru a vedea cum sunt pregătite mâncărurile și băuturile. Astfel, în funcție de solicitări, vor fi organizate grupuri care vor vizita restaurantul într-o anumită perioadă a zilei, în așa fel încât activitățile să se desfășoare normal, fără să existe probleme atât pentru angajați, cât și pentru ceilalți clienți din restaurant.

În prezent, McDonald’s a deschis deja cele patru restaurante planificate pentru 2019 și are la acest moment 84 de restaurante în 25 de orașe din România, peste 5.500 de angajați și servește zilnic peste 230.000 de clienți. Obiectivul este să atingă, în următorii ani, 100 de milioane de vizitatori anual. Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here