Cum a ajuns cel mai bogat român să piardă câteva miliarde de dolari

Daniel Dines, considerat cel mai bogat român, a pierdut câteva miliarde de dolari în mai puţin de un an.

Daniel Dines a devenit cunoscut în SUA după ce compania sa, UiPath, a crescut într-o perioadă scurtă de timp şi a ajuns să valoreze zeci de miliarde de dolari.

Daniel Dines, alături de Marius Tîrcă, a pus bazele UiPath, prima companie românească de peste un miliard de dolari. Compania pornită dintr-un apartament a devenit în doar câţiva ani lider în America în automatizări de software. Totuşi, după listarea la bursa americană, UiPath a pierdut teren.

Astfel, acţiunile producătorului de software de automatizare s-au depreciat cu 25% de la începutul acestui an, de la 43,1 dolari pe acţiune la aproximativ 32,6 dolari pe acţiune în şedinţa din 25 ianuarie 2022, un nou minim istoric, scrie Business Magazin.

Potrivit sursei citate, UiPath a pierdut 5,3 miliarde de dolari capitalizare de la începutul acestui an ajungând la preţurile curente la o valoare de piaţă de 17,4 miliarde de dolari.

La această evoluţie, deţinerea lui Daniel Dines, CEO şi cofondator al companiei, este de circa 3,6 miliarde de dolari, după ce la listarea din 21 aprilie 2021, când UiPath a închis la 70 de dolari, investiţia lui Dines era de circa 7,7 miliarde dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here