Adrian Zuckerman a fost confirmat în urmă cu câteva ore ca ambasador al SUA în România de Senatul american. Știrea a fost transmisă și de Washington Times care face câteva comentarii și despre România.

Liderul majorității din Senatul american, Mitch McConnell. Senatul a confirmat numirea președintelui Trump, Adrian Zuckerman, în funcția de ambasador în România. 

Statele Unite au un nou diplomat într-o țară din Europa de Est, cu un guvern pe care Rudy Giuliani a mărturisit că a încercat să îl influențeze ca urmare a unor interese plătite – nu în Ucraina, ci în România, scrie Washington Times.

Senatul SUA l-a confirmat miercuri pe Adrian Zuckerman cu 65 de voturi pentru, și 30 împotrivă, drept nou ambasador al SUA în România.

Domnul Zuckerman este avocat imobiliar de la firma de avocatură Seyfarth Shaw din New York, care a imigrat în Statele Unite din România, în copilărie și încă vorbește românește fluent. El a declarat în cadrul unei audieri a Comitetului pentru Relații Externe din Senat cu privire la nominalizarea sa din iunie că dorește să ramburseze ospitalitatea americană prin promovarea intereselor SUA în România.

Dacă se confirmă, aș oferi sprijin continuu pentru demersurile importante de combatere a corupției din România”, a mărturisit dl Zuckerman în iunie. „Combaterea corupției și sprijinirea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung a României.”

Eforturile anticorupție ale României au determinat în urmă cu ceva timp examinarea avocatului personal al domnului Trump, domnul Giuliani, care, anul trecut, părea să contrazică poziția politică a Departamentului de Stat din SUA.

La dorința unei firme de consultanță la nivel mondial condusă de fostul director FBI Louis Freeh, domnul Giuliani a scris o scrisoare din august 2018 către președintele României, susținând că Direcția Națională Anticorupție a României a trecut linia unui comportament acceptabil.

Domnul Giuliani a solicitat acordarea amnistiei pentru diverse persoane judecate în România, la scurt timp după ce Departamentul de Stat a cerut României să continue „progresele considerabile în combaterea corupției și în construirea statului de drept efectiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here