Cum își pot recupera bucureștenii banii plătiți pe taxa Oxigen

trafic masini
Foto: Nabeel Syed / Unsplash

Cetăţenii Municipiului Bucureşti care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces şi circulaţie pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, cererile pentru rambursarea sumelor plătite, transmite News.ro.

”Restituirea taxei se va face către cetăţenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziţionată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020.  Termenul de restituire este 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării”, anunţă Primăria Capitalei.

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel:

–  electronic la adresa de e-mail: office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignieta Oxigen”;

–  fizic, la sediul Administraţiei Străzilor Bucureşti din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1;

–  prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Cerererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administraţiei Străzilor Bucureşti,  şi vor fi însoţite de următoarele documente: copie a cărţii de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul” şi semnătura, copie a documentului de plată.

Cetăţenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13.09.2023, iar banii vor fi rambursaţi prin acceaşi modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicaţi de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here