Dacia Duster Papamobil a ajuns la Vatican

Groupe Renault a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor de mobilitate specifice Suveranului Pontif.

Vehiculul a fost livrat la Vatican de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia. Papa Francisc a fost de față la primirea mașinii pe care a folosit-o în timpul vizitei apostolice în România.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej, în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă. Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior.

Oferind „Papamobilul” Vaticanului, Groupe Renault oferă experiența de constructor auto la nivelul exigențelor de mobilitate ale Papei Francisc, a transmis grupul Renault printr-un comunicat de presă.

„Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault  își reînnoiește angajamentul puternic și continuu  de a plasa Omul în centrul priorităților sale”, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here