USR a votat, la Congresul Național de la Timișoara, componența Biroului Național și ai Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori, după ce l-au validat pe Dan Barna în funcția de președinte al formațiunii.

O să dau citire colegilor mei care fac parte din Biroul Național, prin votul democratic. Rezultatul este unul democratic. De astăzi, acest partid, în mod compact și solidar, va participa la cele trei campanii electorale care vor duce USR și Alianța USR-PLUS la guvernare.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț, Stelian Ion deputat USR de Constanța, membru în Comisia juridică, Cristina Prună deputat USR de București, membru în Comisia de energie, Nicolae Ștefănuță europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Claudiu Năsui deputat USR de București, coordonator al programului de guvernare, Cristian Seidler deputat USR de București, Allen Coliban senator USR de Brașov, Liviu Mălureanu consilier la Sectorul 3 București, Andrei Cosmin Marsuc politolog și membru la Sectorul 3, Mihai Goțiu senator USR de Cluj, Cătălin Drulă deputat USR de Timiș și membru în Comisia de transporturi, Radu Mihail senator USR de Diaspora, Ana Ciceală consilier la Municipiul București, Diana Mureșan președinte USR Sibiu, Tudor Benga deputat USR de Brașov, Cătălin Stan președinte USR Brăila, Ionuț Moșteanu deputat USR de Argeș, Dumitru Dobrev, Silvia Dincă senator de București, Ștefania Petre jurist și membru la Sectorul 2, Vlad Botoș europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Elek Levente membru al USR Cluj, Cristian Alin Moș USR Timiș, Teodora Stoian jurist în cadrul partidului și subsemnatul validat în funcția de președinte al USR”, a anunțat Dan Barna, duminică, într-o conferință de presă la Timișoara, conform Mediafax.

Liderul USR a adăugat că aceasta este o echipă în care are încredere, iar Alianța USR-PLUS va reforma România.

Este o echipă în care am foarte mare încredere, o echipă alături de care USR și Alianța USR-PLUS vor aduce în România acea însănătoșire despre care am spus. Vă aștept la ora 18.00, la mitingul pe care Alianța USR-PLUS îl va avea aici în Timișoara pentru a transmite mesajul nostru, mesajul de Românie care se schimbă și care redevine o țară în care tinerii vor să trăiască. (…) O Românie în care avem dreptul să fim fericiți. Nu peste cinci ani, nu peste 10 ani, pentru că mesajul principal pe care îl primim de la cetățeni este exact acesta – s-au săturat, au nevoie de schimbare, de o speranță și ea e reprezentată de Alianța USR-PLUS”, a mai spus Barna.

USR are șapte vicepreședinți după cum urmează: Iulian Bulai (222 voturi), Cristina Prună (219 voturi), Claudiu Năsui (218 voturi), Liviu Mălureanu (213 voturi), Stelian Ion (208 voturi), Nicolae Bogdănel Ștefănuță (208 voturi) și Cătălin Drulă (207 voturi), potrivit listei obținute de Mediafax.

Echipa Barna vs. Echipa Chicirău, cine a câștigat mai multe funcții

Cei mai mulți membri – 11 –  au fost aleși de pe lista propusă de liderul formațiunii, Dan Barna. Pe locul doi, cu 9 membri, s-a clasat lista propusă de Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia USR.

Vicepreședinți:

 1. Iulian Bulai – echipa Barna
 2. Ion Stelian – echipa Cosette
 3. Cristina Prună – echipa Barna
 4. Nicolae Ștefănuță – echipa Cosette
 5. Claudiu Năsui – echipa Barna
 6. Cristian Seidler – echipa Cosette
 7. Allen Coliban – altă listă

Membri

 1. Liviu Mălureanu – echipa Barna
 2. Andrei Macsut – altă listă
 3. Mihai Goțiu – echipa Cosette
 4. Cătălin Drulă – echipa Barna
 5. Radu Mihail – echipa Barna
 6. Ana Ciceală – echipa Cosette
 7. Diana Mureșan – echipa Barna
 8. Tudor Benga – echipa Cosette
 9. Ionuț Stancu – altă listă
 10. Ionuț Moșteanu – echipa Barna
 11. Dumitru Dobrev – echipa Cosette
 12. Silvia Dinică – echipa Barna
 13. Ștefania Petre – echipa Cosette
 14. Vlad Botoș – echipa Barna
 15. Elek Levente – altă listă
 16. Cristian Moș – echipa Barna
 17. Teodora Stoian – echipa Cosette

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului de la Timișoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obținut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abținut.

De asemenea, duminică, începând cu ora 18.00, Congresul Național al USR se va încheia în Piața Libertății din Timișoara cu o întâlnire cu simpatizanții formațiunii.

La Congresul din Timișoara au fost prezenți 800 de delegați și observatori, alături de toți candidații la funcțiile interne ale partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here