Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost omorât de americani în Siria

UPDATE: Primele imagini cu ce a rămas din casa în care s-ar fi ascuns Abu Bakr al-Baghdadi:

Textul original:

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS și fondatorul „califatului”, ar fi fost ucis de trupele speciale americane după o operațiune strict secretă. Informația a fost transmisă întâi de Newsweek, apoi și de alte publicații de peste ocean, care au citat surse de la Pentagon.

Nu este pentru prima oară când se anunță decesul liderului terorist, dar potrivit informațiilor din presă, americanii sunt destul de siguri de data aceasta că și-au atins ținta.

Abu Bakr al-Baghdadi s-ar fi ascuns în provincia Idlib din nordul Siriei, într-o zonă aflată sub controlul grupării Tahrir al-Sham, o grupare islamistă radicală opusă lui Bashar al-Assad dar și ISIS. Locul ar fi fost supravegheat de mai mult timp, a scris presa americană. Raidul ar fi fost aprobat de Donald Trump săptămâna trecută.

Înainte ca presa să anunțe posibilul deces al lui Abu Bakr al-Baghdadi, Donald Trump a scris pe Twitter „Ceva foarte important tocmai s-a întâmplat”, fără să dea detalii.

Președintele american urmează să facă un anunț „major” astăzi la ora 15, a spus Casa Albă. Singurul detaliu oferit a fost că mesajul are legătură cu politica externă. Cel mai probabil, va fi despre al-Baghdadi.

În 2016, SUA a anunțat că oferă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru orice informație care duce la prinderea sau uciderea liderului terorist.

Abu Bakr al-Baghdadi a fost ales calif al ISIS în 2014, organizație pe care o fondase cu un an înainte. Sub conducerea sa, organizația a ajuns să controleze suprafețe mari din Siria și Irak, dar și să comită atentate în toată lumea. ISIS a dispărut practic de pe hartă după eforturile unei coaliții formate din zeci de țări în frunte cu SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here