Dan Tudorache spune când va fi votată moțiunea de cenzură

Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, sâmbătă pentru News.ro, că moţiunea de cenzură va fi votată în jurul datei de 7 septembrie, în sesiunea ordinară a Parlamentului.

„Votul la moţiunea de cenzură va fi cam în jurul datei de 7 septembrie. Da, va mai fi discutată la CEx, dar e bătută în cuie, cam aceea va fi data. Că nu o fi 7, o fi 8 sau 9 septembrie, dar în jurul datei de 7 septembrie, deci în sesiune ordinară va fi”, a afirmat Daniel Tudorache, pentru News.ro.

PSD va discuta martea viitoare, într-un CEx, când va fi votată moţiunea de cenzură şi va merge mai departe cu procedura parlamentară, în ciuda sesizării depusă de Guvern la Curtea Constituţională. 

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla dacă Curtea Constituţională se va pronunţa în favoarea contestaţiei, Lucian Romaşcanu a spus că „întotdeauna CCR decide pentru viitor”.

Curtea Constituţională a stabilit ca până la 1 septembrie părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Parlament, sesizat de Executiv din cauza depunerii moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, să trimită punctele de vedere. Termenul şedinţei în care vor fi susţinute opiniile la CCR va fi decis la o dată ulterioară, arată anunţul instituţiei.

Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi.

Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.

Guvernul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precum şi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here