Dana Gîrbovan, noul președinte al Curții de Apel Cluj. Fusese la un pas de-a deveni ministrul Justiției în Guvernul Dăncilă

Judecătoarea Dana Gîrbovan urmează să fie numită în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj, începând cu dată de 1 ianuarie 2021, anunță publicația Clujust.ro.

Conform sursei citate, luni, 23 noiembrie, este ultima zi de depunere a contestațiilor la baremul de evaluare de la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane la concursul pentru ocuparea acestei funcții.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratură clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții.

Potrivit sursei citate, soluționarea contestaților la barem nu poate să schimbe rezultatul de la Cluj, fiind diferența suficientă de punctaj între Gîrbovan și Irinel Andrei. Precizăm că pe site-ul CSM, candidații sunt notați cu coduri, de aceea informațiile sunt pe surse. Clasamentul oficial va fi afișat în 7 decembrie.

Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Baldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte.

În august 2019, judecătoarea Dana Girbovan, propusă de premierul Viorica Dancilă pentru postul de ministru al Justiției, a anunțat că demisionează din magistratură. Membrii Secției pentru judecători din cadrul CSM au decis, într-o ședință care a durat 30 de secunde, să aprobe demisia din magistratură a Danei Gîrbovan.

Ulterior, Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii ei în funcția de ministru al Justiției, iar în această situație Dana Gîrbovan și-a retras cererea de demisie și a rămas în magistratură.

2 COMENTARII

  1. Va zica, demisionata din magistratura, dar ajunge presedinte al curtii de apel Cluj, mama, mama, ce bine te descurci in justitie, cand esti psdista! Despre judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa de doua ori din magistratura, dupa ce l-a condamnatul pe securistul corupt dan voiculescu, n-am auzit nici azi sa fi fost repusa in drepturi, dupa ce a castigat [rocesul la CEDO, pentru excludere nedreapta, insa jarteaua de garbovanca n-are nicio problema, isi da demisia, i se aproba, apoi senima isi retrage demisia, i se aproba si asta, si-acu mai ajunge si presedinte de curte de apel. Daca e de-a savonierei, cum sa nu, se poate orice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here