Dăncilă a alergat după Regele Iordaniei să facă o poză cu el, dar nu l-a prins

Fostul ministru de Externe Cristi Diaconescu a dezvăluit un nou eșec al Vioricăi Dăncilă la ONU. Fostul șef al diplomației a spus că premierul României a alergat după Regele Iordaniei, ca să facă o poză cu el. Dar monarhul hașemit a ieșit din sală pe o altă ușă, reușind să o evite pe Viorica Dăncilă.

Cel mai probabil, momentul a avut loc la ”Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice la narațiunile teroriste și violent extremiste,” organizat în marja Adunării ONU. Universul.net a scris în exclusivitate că șefa guvernului ar fi vrut să țină un discurs în cadrul acestui forum, dar a fost refuzată.

Ca reacție la informația universul.net, surse politice au susținut pentru STIRIPESURSE.RO că premierul fusese invitat la summit chiar de Regele Abdullah al Iordaniei, unul din organizatorii summit-ului. Același Rege care s-a ferit să facă o poză cu premierul României.

După acest moment a venit un altul, mai jenant. Vicepreședinte SUA Mike Pence a refuzat întâlnirea cu prim-ministrul român.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei urma să facă o vizită de trei zile în România, în martie. Călătoria venea după un efort diplomatic susținut al Președinției, dar și al Casei Regale.

Dar monarhul hașemit a anulat vizita după ce Viorica Dăncilă a anunțat, că forumul AIPAC din SUA, că România va muta ambasada în Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Regele Iordaniei este protectorul locurilor sfinte din Ierusalim și a fost ofensat de remarca premierului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here