Ion Stefan, ministrul Lucrarilor Publice, participa la sedinta de guvern, la Palatul Victoria din Bucuresti, luni 30 decembrie 2019. Inquam Photos / George Calin

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a afirmat, joi, pentru Mediafax, în contextul punerii sub control judiciar a lui Ion Ghizdeanu, că a identificat multe nereguli la lucrările de infrastructură finanţate din bani publici, subliniind că a informat procurorii cu privire la ilegalitățile descoperite.

Joi, procurorii Parchetului Sectorului 1 au început urmărirea penală într-un dosar care vizează nereguli identificate la 17 primării. În acest caz este urmărit penal şi Ion Ghizdeanu, fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Am identificat şi identificăm multe nereguli. Aş vrea să vă dau o neregulă simplă, nu este posibil ca o localitate cu câteva mii de locuitori să primească un credit de multe milioane de lei ce nu ar putea fi acoperit nici în 300 de ani din veniturile acelei localităţi. (…) Absolut toate procesele verbale de control din teritoriu unde s-au constatat nereguli au fost înaintate organelor de cercetare penală”, a spus Ion Ștefan, pentru Mediafax.

Fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a fost pus de procurori, joi, sub control judiciar. El este acuzat de fals intelectual după ce ar fi falsificat nu mai puţin de 1.080 de procese verbale.

Ion Ghizdeanu a fost pus sub control judiciar de procurori, după ce ar fi falsificat 1080 de procese verbale necesare primăriilor pentru a obţine finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiectele locale. Fostul şef al Comisiei Naționale de Strategie şi Prognoză a fost audiat, joi, de procurori.

Ion Ghizdeanu era considerat omul-cheie al PSD-ului în implementarea politicilor economice şi împărţirea banilor statului.

Acesta e bănuit că din septembrie până în noiembrie anul trecut a falsificat evaluarea unor proiecte depuse de autorităţile locale. Nu pe toate, ci pe cele ale primarilor PSD, ca să le ajute să obţină finanţări de la stat.

Surse susțin că aproape 80% dintre programele dezvoltate prin Fondul de Investiţii mergeau către social democraţi.

Joi au avut loc percheziţii la 17 primării din România care au obţinut finanţare din fondul gestionat de Ghizdeanu.

Ghizdeanu a fost şef al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, instituţie care gestiona Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Acesta acorda finanţări tuturor primăriilor care aveau proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here