Dăncilă a convocat o ședință de guvern luni

Viorica Dăncilă a convocat o ședință de guvern, în calitate de premier încă în funcție, pentru luni, începând cu ora 11.00.

Pe ordinea de zi anunțată de guvern figurează Raportul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe 2018 și două proiecte de hotărâri.

După ce a fost demis, săptămâna trecută, prin moțiunea de cenzură votată în Parlament, guvernul Dăncilă nu mai este abilitat să emită ordonanțe de urgență legate de rectificarea bugetară sau alte domenii.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi după-amiază, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, de la care PSD a lipsit, că luni sau cel târziu marți va desemna un prim-ministru, precizând că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, și că ”este destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL”.

Iohannis a mai spus că, personal, sprijină varianta alegerilor anticipate, dar aceasta este foarte greu de realizat constituțional, iar acum este nevoie de un guvern instalat rapid. „După prezidențiale putem redeschide cu toții ideea de anticipate„, a explicat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here