Premierul Viorica Dăncilă a replicat pe Facebook președintelui Iohannis, afirmând că Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru Klaus Iohannis, precizând totodată că cetăţenii aşteaptă explicaţii referitoare la motivul pentru care şeful statului încalcă în mod repetat Constituţia.

Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul preşedinte. Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetăţenii încă aşteaptă explicaţii cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituţia. Toţi vrem să înţelegem de ce actualul şef al statului face un abuz de putere şi continuă blocarea activităţii Guvernului, deşi majoritatea constituţionaliştilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală. Respectarea Constituţiei nu este facultativă, este obligatorie, iar domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit să înveţe acest lucru după multiplele situaţii în care a primit soluţii nefavorabile de la Curte”, a scris Viorica Dăncilă, joi, pe Facebook.

Şeful Executivului îi reproşează lui Klaus Iohannis că nu a venit cu nicio soluţie pentru deblocarea crizei, ci doar cu afirmaţii care o alimentează.

Actualul preşedinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluţie de deblocare a crizei, ci doar cu declaraţii care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbeşte despre obligaţiile premierului, dar nu se achită de propriile obligaţii. În schimb, se antepronunţă în numele Curţii Constituţionale, în numele Parlamentului, şi chiar în numele Guvernului. Ne dovedeşte încă o dată visul său de a fi “preşedintele-stat”. În acelaşi timp, domnul Klaus Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele şi toţi miniştrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor şi a încercat să manipuleze o ţară întreagă”, a completat Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here