BREAKING NEWS. Guvernul a trecut. Reacția lui Ludovic Orban

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Guvernul Orban a fost învestit, luni, în Parlamentul României, cu 240 dintre voturile deputaților și senatorilor prezenți în plenul reunit. Demersul de învestire a guvernului liberal, condus de Ludovic Orban, s-a bazat, luni, pe voturile PNL, USR, PMP, ALDE și UDMR, cărora, după cum anunțaseră în cursul zilei și Rareș Bogdan, și Ludovic Orban, li s-au adăugat parlamentari din Pro România, aleși neafiliați, dar și din grupul minorităților naționale.

UPDATE 18.55 Ceremonia de învestire a Guvernului Orban de la Cotroceni

UPDATE 17.58 Patru parlamentari PSD au votat Guvernul Orban. Cine sunt aceștia

UPDATE 17.50 Klaus Iohannis a semnat deja decretul de numire a Guvernului Orban

UPDATE 17.45 Liderul PPE îl felicită pe Ludovic Orban după învestire: „A făcut posibil ceea ce părea imposibil”

UPDATE 17:30 USR vorbește despre „perioada neagră” din istoria României după învestirea noului Guvern

UPDATE 17.25 Prima reacția a lui Orban după învestirea Guvernului

UPDATE 17.20 Principala prioritate a noului Guvern, în opinia lui Dacian Cioloș

UPDATE 17.05 Ludovic Orban, declarație scurtă după ce a obținut votul de încredere al Parlamentului: „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi!”

UPDATE 17.03 Toți cei 240 de parlamentari prezenți au votat învestirea noului guvern. Toți cei 240 de parlamentari au votat „pentru” învestirea Guvernului Orban, mai mulți decât la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

UPDATE 17.00 Rareș Bogdan a declarat că Guvernul Orban a trecut

________________________________________________________________________

ȘTIRE INIȚIALĂ – Liderii liberali anunțaseră că mizează pe aproximativ 240 de voturi față minimul necesar de 233. În sală, la începutul ședinței au fost prezenți 235 de aleși, astfel că cvorumul a fost îndeplinit.

Vor fi minimum 18-20 de voturi în plus, spunea eurodeputatul Rareș Bogdan, luni la prânz, iar Orban vorbea în aceeași perioadă de cel mult două absențe din nucleul dur al partidelor care își asumaseră din start votarea cabinetului: un parlamentar de la USR și altul de la ALDE.

Conflict în interiorul Pro România înainte de votul din Parlament

Prima parte a zilei de luni a fost marcată de scandalul uriaș din interiorul Pro România, mai mulți parlamentari din formațiunea condusă de Victor Ponta arătându-se pregătiți să voteze guvernul în pofida liniei trasate de președintele partidului.

Mihai Tudose și Victor Ponta s-au atacat reciproc pe această temă, lansându-și, în spațiul public, acuzații grave unul la adresa celuilalt.

Mișcările din timpul zilei au vulnerabilizat astfel strategia boicotului pusă la cale de PSD. O strategie la care s-a plusat cu refuzul celor doi președinți de cameră, Marcel Ciolacu (Camera Deputaților) și Teodor Meleșcanu (Senat) de a fi prezenți în sală la momentul votului.

Rămâneți pe www.universul.net pentru detalii

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here