Dăncilă îl atacă pe Iohannis pentru că pleacă la reuniunea Consiliului European

Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă. ”Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării”, susţine Dăncilă. Premierul susţine că Iohannis a reuşit să ”arunce ţara într-o serie nesfârşită de blocaje şi impasuri”.

Premierul Viorica Dăncilă a postat, miercuri, un text pe Facebook intitulat ”Despre crizele lui Iohannis”.

”Am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriaşului blocaj instituţional pe care l-a creat, preşedintele Iohannis se gândeşte să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în ţară pentru a-şi instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea preşedintelui în funcţie cu privire la români şi la guvernarea ţării. Să ne amintim motivele pentru care România se află în această situaţie de HAOS TOTAL NEJUSTIFICAT. Să ne uităm cu atenţie cum, de luni întregi, preşedintele Iohannis calcă în picioare Constituţia şi blochează funcţionarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv şi-l imaginează”, a scris Dăncilă.

Aceasta susţine că, ”deşi crizele lui Iohannis nu ar trebui să fie şi crizele României, acest preşedinte a decis să sacrifice românii şi să arunce ţara într-o serie nesfârşită de blocaje şi impasuri”.

Dăncilă face referire faptul că ”Iohannis a blocat constant funcţionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniştri, a încălcat Constituţia României şi a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR”.

”În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaţilor din ministerele rămase fără conducere şi a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susţinerea examenului de rezidenţiat de către absolvenţii Facultăţii de Medicină”, a mai scris premierul.

Aceasta a fpcut referireşi la numirea comisarului european.

”În ceea ce priveşte numirea comisarului european din partea României, Iohannis şi partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este că nici astăzi România nu are comisar european în noua formulă a Comisiei. Dacă nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fără raţiune oricărei alte propuneri”, a mai scris dăncilă

Preşedintele PSD, susţine că şeful statului ”a orchestrat o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD, însă nicio secundă nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv”.

”Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program şi se pare că nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis şi partidele care au semnat moţiunea de cenzură răspund pentru fiecare zi de risipire a banului public şi blocaj instituţional. Acest preşedinte care s-a întors împotriva românilor din cauza ambiţiei oarbe pentru un nou mandat va plăti pentru tot răul făcut ţării sale. Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie şi crizele României!”,a mai scris Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here