Fostul prim-ministru David Cameron l-a criticat dur pe actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, în memoriile sale, menţionând că acesta este un minicinos care a susţinut ideea de Brexit doar pentru a-şi lansa cariera politică, relatează The Guardian. De asemenea, Cameron a admis, într-un interviu acordat The Times, că unii dintre britanici „nu-l vor ierta niciodată” pentru că a iniţiat referendumul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pot

Fostul premier a criticat mai mulţi oficiali britanici, precum Michael Gove, despre care Cameron spune că „singura sa calitate este faptul că nu este loial” sau Priti Patel, actualul ministru de Interne.

În paragrafele publicate, duminică, din viitoarea sa carte, „For the record”, David Cameron a descris şi criticat activitatea mai multor oficiali de stat britanici şi modul în care aceştia au acţionat în ultimii ani, în contextul Brexit.

David Cameron a comparat campania „rasistă” din anul 2016 cu o campanie a Partidului Conservator din anul 1964.

Cameron l-a acuzat pe Johnson că şi-a construit campania prin concentrarea pe Turcia şi posibila sa aderare la Uniunea Europeană.

Nu mi-a luat mult să descopăr obsesia celor care doreau ieşirea din UE. De ce să te concentrezi pe o ţară care nu este membru UE?”, scrie David Cameron în cartea sa.

Răspunsul era că Turcia este ţară musulmană, care ridica temeri legate de islamism, imigraţie şi transformarea comunităţilor. Era evident. Ar fi putut să spună direct: Dacă doriţi un vecin musulman, votaţi să rămânem în UE”.

Cameron a admis, totodată, într-un interviu acordat The Times, că unii dintre britanici „nu-l vor ierta niciodată” pentru că a iniţiat referendumul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sunt oameni care nu mă vor ierta niciodată pentru faptul că l-am organizat (referendumul) sau pentru că am eşuat în a livra rezultatul pe care l-am urmărit, anume rămânerea într-o Uniune Europeană reformată. Regret profund rezultatul şi admit că abordarea mea a eşuat. Deciziile pe care le-am luat au contribuit la acest eşec. Am eşuat„, a declarat el într-un interviu pentru The Times.

În fiecare zi mă gândesc la asta, la referendum şi la faptul că am pierdut, la consecinţele şi la lucrurile care ar fi putut fi făcute altfel, şi mă îngrijorează ceea ce va urma„, a mai spus el.

În prezent, Cameron îşi promovează cartea de memorii „For The Record”, care va fi lansată săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here