De ce a refuzat Mihai Gâdea ofertele de a lucra în străinătate

Realizatorul emisiunii „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea, susține că a primit mai multe oferte de a lucra ca jurnalist în străinătate, însă, a preferat să rămână în țară spunând că ”Antena 3 este acasă, este familia mea”.

Nu mi se pare important să vorbesc despre ofertele pe care le-am primit în acești ani. Cred că și ceilalți jurnaliști de la Antena 3 au primit astfel de oferte pentru o cariera internațională. Jurnaliștii din România sunt foarte apreciați în afară. Poate nu știați, dar EuroNews este condus de doi români. (…) Sunt jurnaliști români care au primit oferte din străinătate. De exemplu, poate vă va povesti și Carmen Avram câte oferte a primit pentru a lucra în afara țării”, a spus Gâdea, citat de revista OK!.

Declarația a fost făcută în 2017, ulterior Carmen Avram a preferat să intre în PSD, deși ar fi refuzat o carieră internațională.

Gâdea a mai sutinut că nu este deloc preocupat de bani.

Dacă m-ar fi interesat partea financiară, cu siguranță, aș fi ales într-un alt fel. Dar nu despre acest lucru este vorba. Cine știe să conjuge verbul ‘a avea’ nu reușește neapărat. Pentru mine, Antena 3 este acasă. Aceasta este familia mea. În trustul nostru sunt niște jurnaliști care au convingeri puternice și, mai ales, cred în libertate. Echipa noastră este una fantastică și acest lucru este greu de găsit. Cred că misiunea noastră în România nu s-a terminat. Cred că mai avem lucruri de spus. Democrația din România are nevoie în continuare de un trust de presă. România este locul în care nu ne-am născut întâmplător, pentru care merită să luptam și pentru care merită să facem această meserie în a spune adevărul cât se poate de bine”, a mai spus Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here