Autoritățile din Marea Britanie și din Belgia desfășoară o amplă investigație pentru a afla cine sunt cei 39 de chinezi găsiți morți în camionul descoperit miercuri într-un parc industrial din Essex. Se presupune că ar fi vorba despre trafic de imigranți, existând un număr crescând de imigranți care încearcă să ajungă în Marea Britanie prin nordul Belgiei, după ce autoritățile franceze au înăsprit controalele în Calais, scrie The Guardian.

Oficialitățile engleze au avertizat de mai multe ori în legătură cu problema persoanelor traficate via Belgia în ultimii trei ani, portul Zeebrugge fiind un punct cheie de îmbarcare pentru imigranții care încearcă să ajungă în Anglia. Containerul frigorific cu cele 39 de cadavre a fost îmbarcat tot în portul Zeebrugge. 

Se cunosc puține lucruri până în acest moment despre circumstanțele în care au murit cei 39 de oameni. Containerul a fost înregistrat în Bulgaria, camionul în Irlanda, iar șoferul, arestat, pe nume Mo Robinson, este din Irlanda de Nord. Identitatea cadavrelor nu este cunoscută, Poliția din Essex a anunțat însă că este vorba despre 31 de bărbați și 8 femei. Camionul a intrat în Marea Britanie prin portul Holyhead sâmbătă și toți pasagerii se presupune că ar fi murit până miercuri dimineața, când containerul a fost deschis. Nu este clar dacă au murit asfixiați, dar condițiile morții lor au fost îngrozitoare, scrie presa britanică. Temperatura în containerul în care au fost închiși era sub minus 25 de grade Celsius.

Camionul a fost parcat pe East Avenue la scurt timp după ce a ajuns de la docurile Purfleet, la doar câteva minute de maers cu mașina.

Joi, polițiștii au continuat să cerceteze locul din zona industrială unde era parcat camionul. 

Procurorul federal belgian, Eric Van Duyse, a anunțat joi că a deschis o anchetă asupra deceselor celor 39 de persoane, pentru a se concentra asupra tuturor părților implicate în transport.

El a spus presei locale: „Până acum, avem multe întrebări și nu prea multe răspunsuri. Nici măcar nu știm ce traseu a fost urmat de camionul venit din Belgia. Nu știm cât timp a stat pe teritoriul Belgiei”.

Nu știm dacă s-a oprit sau nu. Nu știm dacă oamenii au intrat sau nu în container. Deci, avem o mulțime de întrebări la care sperăm să găsim răspunsuri”.

Procurorul a declarat că investigațiile preliminare au arătat cum containerul a ajuns în portul belgian Zeebrugge marți, la ora locală 14.49 pm și a plecat în aceeași zi, ajungând miercuri dimineața la Purfleet, la ora 1:00.

Lucrătorii de la Ambulanță au alertat poliția cu privire la descoperirea cadavrelor la ora 1.40 dimineața.

Anchetatorii belgieni au declarat că nu este încă clar când au fost introduse victimele în container și dacă acest lucru s-a întâmplat în Belgia. Rapoartele media au sugerat că ar putea să fi înghețat până la moarte în unitatea frigorifică la temperaturi de până la -25C.

Directorul principal al portului Zeebrugge, Joachim Coens, a declarat că este puțin probabil ca oamenii să fi fost încărcați în container la Zeebrugge. „Un container frigorific în zona portului este complet sigilat”, a spus el pentru canalul TV flamand VRT. „În timpul verificării, sigiliul este examinat, la fel și plăcuța de înmatriculare. Șoferul este verificat de camerele foto. Marfa poate fi încărcată pe un feribot doar după efectuarea acestor verificări”.

Camionul groazei scoate în evidență riscurile pe care migranții și le asumă ca să ajungă în Marea Britanie

Primarul orașului Bruges, Dirk De fauw, a declarat într-un interviu acordat VRT că remorcile au fost filmate până la sosirea lor pe feribot. „Ca să rupi sigiliul, să aduci 39 de oameni la bord și să aplici un nou sigiliu, fără a fi observat – șansa este extrem de mică”, a spus el.

Poliția a percheziționat miercuri seară două adrese din Irlanda de Nord despre care se credea că sunt legate de arestarea lui Robinson, care este din Portadown.

Un număr tot mai mare de migranți doresc să ajungă în Marea Britanie, din nordul Belgiei, după ce autoritățile franceze au înăsprit controlul la Calais.

Autoritățile britanice au emis, de asemenea, avertismente repetate cu privire la amenințarea crescândă a traficului de persoane din Belgia din ultimii trei ani. Oficialii Forței de Frontieră au evidențiat Zeebrugge ca un punct cheie de îmbarcare pentru migranții care doresc să intre în Marea Britanie, într-o evaluare a amenințărilor din 2016.

În același an, Agenția Națională a Criminalității (NCA) a declarat drept „cea mai mare prioritate” amenințarea crimei de imigrare organizată este activitatea clandestină care folosește camioane și containere. Agenția a subliniat faptul că îmbunătățirea controalelor portuare la Calais și Coquelles din Franța au dus la relocarea activității acestor grupuri în alte locații de pe continent. De asemenea, au fost emise avertismente cu trei ani în urmă despre grupurile de contrabandă care se îndreptau către porturi din Marea Britanie mai puțin ocupate, cum ar fi Purfleet.

În aprilie 2016 Agenția Națională a Criminalității (NCA) a declarat că rețelele de traficanți au fost suspectate că au început să vizeze porturi mai liniștite pe coastele de est și de sud, precum și principalul canal de trecere dintre Calais și Dover. NCA a lansat cea mai mare operațiune dedicată împotriva crimei de imigrare organizată din Europa.

Un raport de inspecție al operațiunilor Forțelor de Frontieră din porturile maritime din coasta de est a avertizat asupra pericolelor persoanelor prinse în interiorul containerelor. Acesta a spus: „Grupurile din containerele neînsoțite, sigilate, ar fi fost probabil plasate acolo de către contrabandiști organizați. Deoarece migranții nu se pot elibera, riscurile sunt mari și au existat numeroase decese înregistrate.

Raportul a inclus un exemplu din august 2014, când 35 de persoane, inclusiv 12 copii, au fost descoperite „urlând și lovind” într-un container încuiat, fiind descărcate la Tilbury de pe o navă din Zeebrugge.

Cei din interiorul containerului au fost tratați pentru deshidratare severă și hipotermie, un bărbat fiind declarat mort la fața locului, iar alți patru, duși la spital.

În anii următori, NCA a evidențiat în mod repetat riscurile de trafic de persoane de pe continent, inclusiv din Belgia. Evaluarea sa gravă privind crima organizată, în 2017 a evidențiat faptul că grupurile de infracțiuni cu sediul în Belgia ar avea „un impact în creștere” după eliberarea lagărului de migranți din Calais.

În același raport de anul trecut, NCA a menționat: „Contrabandiștii de ființe umane continuă să prefere camioanele frigorifice pentru transportul migranților în Marea Britanie”.


Ambasada Chinei la Londra a emis un comunicat în care arată că este îndurerată de vestea morții celor 39 de cetățeni chinezi și că se află în legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla identitatea victimelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here