De ce nu a mai participat Joe Biden la dineul de gală al summitului G20 din insula Bali

Sursa: Facebook

Preşedintele american Joe Biden nu a mai participat la dineul de gală al summitului G20 din Indonezia de marţi seară şi a plecat direct la hotel, relatează DPA, citată de Agerpres.

Casa Albă a anunţat că schimbarea de ultim moment nu este cauzată de expunerea la COVID-19 sau de vreo altă problemă de sănătate. Joe Biden ar fi preferat să se ocupe mai degrabă de o serie de probleme care nu erau urgente, după ce a avut întreaga zi mai multe întâlniri în cadrul summitului de pe insula Bali.

Liderul de la Casa Albă în vârstă de 79 de ani şi-a exprimat regretul faţă de gazda summitului, preşedintele indonezian Joko Widodo.

Dineul festiv a avut loc în Parcul cultural Garuda Wisnu Kencana, unde numeroşi invitaţi bărbaţi au venit în cămăşi tradiţionale indoneziene batik.

Joe Biden a întârziat la începutul summitului. Casa Albă nu a furnizat un motiv pentru această întârziere, dar a anunţat că a fost testat negativ la coronavirus marţi dimineaţă.

Anterior s-a aflat că premierul cambodgian Hun Sen a fost testat pozitiv la COVID-19. Biden, care a participat în weekend la summitul ASEAN din Cambodgia, a avut o întâlnire cu Hun Sen.

Casa Albă a subliniat însă că anularea participării la dineul de gală nu are nicio legătură cu coronavirusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here