De ce nu i-a răspuns Macron la telefon lui Joe Biden, duminică

Sursa: Flickr

Preşedintele american Joe Biden a anunţat luni că urmează să discute la telefon cu omologul său franmcez Emmanuel Macron, reales duminică în al doilea mandat împotriva candidatei extremei drepte Marine Le Pen, relatează AFP, citată de News.ro.

”Am încercat să-l contactez ieri (duminică) seara. Mi-a răspuns echipa sa. El se afla la Turnul Eiffel. Voi discuta cu el azi (luni)”, a declarat Joe Biden.

”Mă bucur (de rezultatul) alegerilor din Franţa”, a adăugat el în faţa presei, la sosirea la Washington, după ce a petrecut weekendul în fieful său, în Delaware.

”Abia aştept să ne continuăm cooperarea strânsă, mai ales să susţinem Ucraina, să apărăm democraţia şi să luptăm împotriva modificărilor climatice”, a scris duminică, pe Twitter, Joe Biden, apreciind că Franţa este un ”partener-cheie în înfruntarea provocărilor mondiale”.

Scretarul de Stat american Antony Blinken l-a felicitat, duminică, pe Emmanuel Macron, subliniindu-şi voinţa de a ”consolida” o ”alianţă şio prietenie lungă şi ptrernică”.

Realegerea preşedintelui francez în exerciţiu, în al doilea mandat de cinci ani, împotriva extremi drepte – care a obţinut un scor istoric – a fost salutată în întreaga lume, inclusiv de către preşedintele rus Vladimir Putin.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here