De ce părăsesc specialiștii IT Brașovul

Ești brașovean? Atunci ar trebui să-ți pese! Lumea IT reprezintă motorul viitorului! De la laptop, la tabletă, la telefon, toată lumea folosește tehnologia. Iar în acest context, Brașovul are mari șanse să fie printre primele orașe din Estul Europei ca HUB IT. De ce? Pentru că are Universitate și specialiști de renume. Dar ce lipsește, totuși?

Mulți spun că toate problemele pleacă de la politic. Într-un fel e adevărat, dar ar fi o mare greșeală să aruncăm toată vina pe politic. Pentru că și în „privat” lucrurile nu stau deloc bine! Să intrăm un pic în amănunt:

Lumea IT! O fi bună? O fi rea? Posturile sunt bine plătite? Acestea sunt întrebările fiecărui absolvent de „Poli Calc,” de „Info Babeș,” sau de UniTBv – Universitatea Transilvania Brașov.

Deși e socotită o tagmă privilegiată, vă asigur că munca în IT nu e floare la ureche.

Nu doar că stai pe un scaun și faci scolioză la 39 de ani, dar faci și multă școală ca să poți ține pasul! E suficient să ne uităm cât de repede se schimbă tehnologia de la o zi la alta. Unii dintre noi se pierd în „meniul” unui smart TV, imaginați-vă cât de complicat este să creezi programul informatic care face să funcționeze un smart TV.

Este o meserie care cere multe sacrificii iar cei care o practică așteaptă să fie răsplătiți pe măsură. Nu e de mirare cătot mai mulți absolvenți ai UniTBv pleacă spre Cluj sau Capitală). Nu e vorba de job în sine, e vorba de condițiile de muncă.

Pandemia Covid-19 a venit cu o întrebare crucială. Când totul se prăbușește în jur, cum gestionezi resursa umană performantă, astfel încât să nu o risipești, să te ajute într-un moment de criză și să rămână lângă tine când lucrurile vor reveni la normal?


La această întrebare, diverse firme din Brașov au răspuns diferit. Fiecare, după puteri. Pentru a afla, concret, ce au făcut sau nu au făcut pentru angajații lor cele mai importante companii din Brașov din domeniul IT am stat de vorbă cu un număr semnificativ de angajați. Iată ce am aflat:


Cei de la Fortech au decis să-și facă la Brașov un „development center” și să valorifice resursa umană locală. Directoarea departamentului HR este Rodica Istrate, „Brasov HR Lead,” conform Linkedin. Oamenii din interior o vorbesc de bine, managementul ei de HR într-o companie de top din România este apreciat. A venit Covid-19 și măsurile luate au fost eficiente și imediate. Ca orice firmă cu profil IT care se respectă, deviza „work from home” a avut o implementare rapidă și eficientă.

Nu doar atât, angajații au avut tot ce era necesar (de la laptop la „șoricel” – totul asigurat). Am avut plăcerea să discutăm cu trei dintre angajați care ne-au explicat că din punct de vedere al resurselor umane totul a fost, cum zice ardeleanul, „brici”!

O altă companie cu specific IT este Waters România, unul dintre liderii de piață în industria medicală la nivel mondial! Unde au birouri de IT & C? La Brașov!

Spre deosebire de Fortech Brașov, menționată anterior, la Waters România momentul „work from home” a venit ca o avalanșă de probleme și derută maximă.

Cele două persoane care se ocupă de resursele umane la Waters România sunt Mirela Cîrstea, Country Human Resources Manager și Raluca Orjan, HR Specialist. Din păcate, opiniile pe care le-am cules de la angajați brașoveni nu au fost elogioase pentru modul în care compania s-a descurcat în timpul pandemiei. Și asta cu toate că profilul celor care conduc domeniul HR abundă în dovezi de empatie, cum ar fi implicarea în voluntariat. 

Printre problemele semnalate: greșeli de calculare a salariului dar și o atitudine în relațiile inter-umane care îi face pe mulți angajați să se simtă intimidați. După cum susține un angajat: „Salariul e bun! Programul, normal! Dar când te lovești de HR îți vine să-ți dai demisia! Sunt tânăr, aștept să fac un an de experiență, după am să plec cu prima ocazia!”

În Brașov, mai funcționează și TATA Technologies, deținută de un offshore din Bahamas (CAMBRIC LIMITED). Angajații intervievați de noi s-au declarat, în general, mulțumiți de prestația echipei locale de manageri locali: ”recrutează și tratează cu respect angajații!”

Un alt exemplu, semi-pozitiv, este iQuest Technologies. Ca și Fortech, a pornit din Cluj. Dar în prezent este controlată de Allgeier (o firma germană).  Punctele slabe la iQuest Technologies au fost legate de (lipsa de) adaptabilitate și flexibilitate.

Angajații intervievați ne-au declarat că departamentul lor de resurse umane a neglijat angajații (drept urmare, au fost multe demisii în ultima perioadă). Cu toate că „plătesc bine,” mediul de lucru nu este unul pozitiv. Stres mult, sistem de organizare deficitar. Elementul pozitiv din concluzie este dat de nivelul salarizării, peste media din Brașov.

O altă companie importantă este Siemens Industry Software. La ”nemți,” potrivit opiniilor angajaților, totul a mers „ca uns”. Rațiu Cristina, responsabilă cu departamentul HR, este apreciată pentru prestația sa, dar pe ansamblu, imaginea companiei, printre specialiști, lasă de dorit. Pentru că salariile nu se compară cu cele din București, ceea ce generează un exod constant de talent local.


Concluzia turului de orizont pe care l-am realizat: la salarii, Brașovul este încă sub Cluj, și destul de mult sub București. Ca atitudine față de angajați: unele companii atrag resursă umană (Fortech), altele par să o alunge (Waters), iar majoritatea sunt undeva pe la mijloc: (iQuest, Siemens și alții).

Dragi brașoveni, dacă vă doriți un loc de muncă în IT, în orașul vostru, să știți că se poate. Dar alegeți cu grijă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here