VIDEO | Sateliții revoluționari ai lui Elon Musk, vizibili pe cerul României

Mai mulți sateliți Starlink, parte a proiectului lansat de Elon Musk, au putut fi văzuți pe cerul României, sâmbătă noaptea.

București, Cluj și litoralul au fost cele trei puncte din care sateliții Starlink au putut fi observați, potrivit imaginilor postate deja pe rețelele de socializare.

În această seară 🌠🌠🌠|| București / ClujLinie de sateliți StarLinkFoto: Tudor Ionescu || Alex Varga

Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Context

Elon Musk a declarat că peste trei luni va debuta primul test al serviciului Starlink. Este vorba de un aşa numit test “private beta”, în cadrul căruia doar un număr mic de utilizatori vor fi invitaţi să participe, potrivit News.ro.

Peste alte trei luni, în octombrie, Starlink va intra într-un beta test extins. Conform lui Musk, în această fază, serviciul va fi testat în regiuni aflate la o altitudine înaltă.

Lansarea oficială va avea loc undeva spre finalul anului, când Starlink va fi disponibil în Statele Unite şi Canada.

Din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.

Până acum, au fost efectuate 6 lansări a câte 60 de sateliţi, din cele câteva mii de sateliţi care vor compune reţeaua Starlink. Parte a reţelei va fi folosită în scopuri militare, cercetare şi explorare.

Sateliţii din cadrul Starlink se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului, “pasând” conexiunea cu staţiile de la sol de la unul la altul. Aceştia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliţii geostaţionari, folosiţi până acum în comunicaţii.

Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceştia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.

Compania mai are, între timp, de obţinut aprobările de funcţionare din partea autorităţilor locale din fiecare ţară, înainte de putea opera.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here