De ce se închide iar Pasajul Unirii

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, pe timpul nopţii, în Pasajul Uniri, de luni seară şi până pe 08 decembrie pentru montarea a 40 de ventilatoare şi a peste 100 de stingătoare.

”Astfel, în intervalul 23:00 – 05.00, şoferii care tranzitează centrul Capitalei sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în zonă, care vor dirija circulaţia în funcţie de lucrările ce vor avea loc în interiorul tunelului rutier. Mai exact, constructorii vor monta ultimele 40 de ventilatoare de tip JET FAN, care vor definitiva astfel sistemul de ventilaţie/desfumare complet automatizat, instalat la nivelul tunelului rutier, în cadrul lucrărilor de reabilitare şi punere în siguranţă din vara acestui an”, a transmis, luni, Primăria Sector 4.

Sursa citată a precizat că, până pe 8 decembrie, în pasaj vor fi montate peste 100 de stingătoare ce vor putea fi acţionate, în cazul în care situaţia o va impune şi, totodată, vor fi înlocuite elementele afectate de incidentul produs în luna octombrie (cabluri electrice, panouri metalice de pe pereţii interiori şi de pe tavan).

Aceste lucrări se vor realiza pe timpul nopţii, tocmai pentru a afecta cât mai puţin traficul rutier din zonă.
Un incendiu a cuprins, în 18 octombrie, un autoturismî n Pasajul Unirii din Bucureşti, fiind degajări mari de fum.
Primăria Sectorului 4 a transmis atunci că noul sistem de ventilaţie complet automatizat montat în Pasajul Unirii ”a făcut posibilă evacuarea în siguranţă a persoanelor din cele aproximativ 100 de maşini aflate în acel moment atât în interiorul tunelului, pe ambele sensuri de mers, cât şi pe rampele exterioare ale acestuia”.
Pasajul Unirii a fost redeschis traficului în 3 septembrie, după lucrări care au durat 77 de zile. Investiţia de 12 milioane de euro a vizat punerea în siguranţă a pasajului lung de 900 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here